Our Story

Een warung is een kraampje aan de kant van de weg in Indonesië waar de lokale bevolking hun koffie drinkt en een hapje eet onder het bespreken van hun dagelijkse beslommeringen. Made's warung was zo'n kraampje voordat er tourisme was op Bali.

Made Masih, de oudste dochter van het gezin, hielp na school haar grootmoeder en moeder en veranderde langzaam de Balinese warung in een ontmoetingsplaats voor toeristen en locals.

Peter Steenbergen uit Amsterdam vertrok in 1973 met de auto naar Indonesië. Na een prachtige reis van vier maanden kwam hij aan op Bali. In Kuta ontmoeten Peter en Made elkaar in de kleine warung. Ze werden verliefd en na een jaar in het geheim te hebben gedate besloten ze te trouwen, maar als een verliefd stel op Bali wil trouwen en niet zeker is of de ouders toestemming zullen geven kunnen zij weglopen. Met goedvinden van de vrouw ontvoert de man haar. Gelukkig gaf Made's familie daarna de goedkeuring en een officiële bruiloft werd georganiseerd.

De warung van Made werd verder ontwikkeld en transformeerde over de jaren heen tot een van de meest succesvolle restaurants op Bali, zonder de warung-filosofie te verliezen. Een tafel voor een of twee bestaat daar niet, vreemden zitten bij elkaar aan tafel en contact word snel gelegd. Met nu vijf vestigingen op Bali werd besloten om met Kuswati en Bagus Sanou een kleine warung te openen in Amsterdam. Kuswati kwam naar Bali om de recepten en kooktechnieken te leren terwijl haar man Bagus de winkel renoveerde tot warung. We gaan authentiek Balinees eten aanbieden wat minder zoet is dan de traditionele Indonesische toko's. Onze bumbu's worden huisgemaakt en bereid uit verse ingrediënten volgends traditioneel Balinees recept. In onze keuken word geen gebruik gemaakt van chemische smaakversterkers.

We hopen dat het bij u in de smaak valt en wensen u smakelijk eten, oftewel selamat makan.